حس بویایی قوی سگ ها

پژوهشگران علوم پزشکی در کشور آلمان مي گويند نتایج تحقیقات آنان نشان می دهد كه سگ ها مي توانند با سنجش تركيبات آلي فرار در نفس افراد ، سرطان ريه را در مراحل ابتدايي آن تشخيص دهند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دانشمندان بيمارستان شيلرهوهه ( Schillerhoehe ) در Gerlingen کشور آلمان به منظورانجام اين آزمايش ، ،تعدادي از بيماران مبتلا به سرطان ريه و يا انسداد مزمن ريوي را گرد هم آورند.

آنان می گویند که سگ آموزش دیده قادر به شناسایی سرطان ریه در نفس انسان با درجه اعتماد بالا است.

سرطان ریه یكی از شایع ترین سرطان ها در سراسر جهان به شمار می رود و بیش از 80 درصد مبتلایان به این بیماری در فاصله پنج سال از تشخیص بیماری، جان خود را از دست می دهند.

سرطان ریه در مراحل اولیه ، علایم اندکی دارد ، ولی در صورت شناسایی زود هنگام احتمال درمان و افزایش طول عمر بیماران بسیار زیاد است .
در اين آزمايش سگ ها توانستند در ميان حداكثر 100 بيمار، 71 مورد سرطان ريه را با موفقيت تشخيص دهند و نيز از ميان 400 نفر 372 نفر را كه مبتلا به سرطان ريه نبودند ، تشخيص دهند.
به گفته دانشمندان از آنجا كه افراد مبتلا به سرطان ريه اغلب هيچ علايمي در مراحل نخست بيماري ندارند و روش هاي جاري تشخيص غير قابل اعتماد هستند، اين يافته ها بسيار مهم هستند .
‘تورستن والس’ رييس اين گروه مطالعاتي گفت: در نفس بيماران مبتلا به سرطان ريه احتمالا مواد شيميايي متفاوتي از نمونه افراد عادي وجود دارد و حس بويايي قوي سگ ها مي تواند اين تفاوت را در مراحل ابتدايي بيماري تشخيص دهد.
وي خاطرنشان كرد : اين يك قدم بزرگ در تشخيص سرطان ريه است اما محققان هنوز براي تشخيص دقيق تركيبات مشاهده شده نيازمند تحقيقات بيشتر هستند و بايد تحقيقات بيشتري بر روي بازدم بيماران انجام شود .

با این شواهد شاید بتوان گفت : سگ ها سرطان ريه را بو مي كشند .

سرطان ریه دارای پنج حالت متفاوت است كه از هر پنج مورد آنها یكی سرطان ریه از نوع یاخته های كوچك (شایع ترین نوع سرطان ریه) است.

علائم هشدار دهنده سرطان ریه افزایش یا شدت سرفه در افراد سیگاری، سرفه همراه با خلط خونی، تنگی نفس در اثر فعالیت، خس خس حاد سینه، درد مبهم یا مشخص در قفسه سینه، خش شدن صدا، كاهش وزن، بی اشتهایی، تورم در ناحیه گردن و صورت، و ضعف و خستگی مفرط است.

این سرطان در مراحل ابتدایی هیچ نشانه ای ندارد و بیماران اغلب زمانی به پزشك مراجعه می كنند كه بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد و همین امر باعث افزایش آمار مرگ و میر در میان مبتلایان این سرطان شده است. 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : شنبه 7 دی 1392برچسب:, | 12:25 | نویسنده : مجید مرادی ،مجید مرادی |